Fıstığım Benim :)))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fıstığım Benim :)))

Resmin yok ama neyse :)

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. İsmin dilimdeki bin keder Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben..

Ölümle Birlikte Yaşadılar, Hastalıkla Birlikte Sofraya Oturdular.-Gelibolu 1915

YazarMesaj
Koray35
Yönetici
Yönetici
Koray35

Ölümle Birlikte Yaşadılar, Hastalıkla Birlikte Sofraya Oturdular.-Gelibolu 1915 Empty
MesajKonu: Ölümle Birlikte Yaşadılar, Hastalıkla Birlikte Sofraya Oturdular.-Gelibolu 1915   Ölümle Birlikte Yaşadılar, Hastalıkla Birlikte Sofraya Oturdular.-Gelibolu 1915 Icon_minitimeC.tesi Eyl. 12, 2009 8:49 am

Ölümle Birlikte Yaşadılar, Hastalıkla Birlikte Sofraya Oturdular.-Gelibolu 1915 Panel5

Anzak körfezinde yaralananları taşıyan sedye erleri. En Soldaki asker cephedekilere şişe ile su taşımaktadır.

Gelibolu harekâtı başladığında bu kadar uzun süreceğini bunca yaralı verileceğini düşman beklemiyordu. İlk saldırı sırasında yaralananların sayısı, yeterli hazırlıktan yoksun sıhhiye ekiplerinin yetişebileceklerinin çok üstünde idi. Büyük saldırılar sırasında yaralananlara gerekli müdahalede bulunabilmesi için saatler geçmesi gerekiyordu. Sonradan hastane gemilerine ve Limni adası, Mısır ve Malta’daki ana hastanelere gerekli ulaşım sağlandı.

Yaz sıcakları bastırınca, Gelibolu yarımadasında koşullar daha da kötüleşti. İlkel temizlik koşulları pire salgınına ve diğer hastalıklara yol açtı. Binlerce asker dizanteri, ishal ve zehirli hummaya yakalanarak savaş alanından tahliye edildiler. Boğa eti, bisküvi, reçel ve çaydan oluşan, her gün ayni erzak , durumu daha da kötüleştiriyordu. Özellikle askerlerin üniformalarındaki bitler, onlara büyük ızdırap veriyordu. Zafer umutları sönerken askerin morali de çökmeye başladı. Birçokları Gelibolu yarımadasını asla sağ terkedemiyeceklerine inanmaya başladılar.
https://birtanem.yetkinforum.com

Ölümle Birlikte Yaşadılar, Hastalıkla Birlikte Sofraya Oturdular.-Gelibolu 1915
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Fransızca Kısa Hikayeler-türkçe Tercümeleriyle Birlikte