Fıstığım Benim :)))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fıstığım Benim :)))

Resmin yok ama neyse :)

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. İsmin dilimdeki bin keder Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben..

Duada 40 Günün Önemi Nedir?

YazarMesaj
Koray35
Yönetici
Yönetici
Koray35

Duada 40 Günün Önemi Nedir? Empty
MesajKonu: Duada 40 Günün Önemi Nedir?   Duada 40 Günün Önemi Nedir? Icon_minitimePerş. Eyl. 24, 2009 8:32 am

Sual: Bir çok duanın kırk gün okunması bildiriliyor. Kırk günün önemi nedir?
CEVAP
Kırk sayısıDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul çoğunluğu bildiren işlerde asgari en büyük sayıdır. Bir duayı çok okumak istenirseDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul en az kırk kere okumalıdır.
Beş vakit namazDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul sünnetleri ile beraber kırk rekattır. FatihaDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul beş vakit namazınDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul her rekatında okunur. BöyleceDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul her gün en azDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul kırk kere okunur.
Tırnak kesmekDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul koltukDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul kasık temizlemeyi kırk günden fazla geciktirmek günah olur. Müslüman olan akrabayı ziyaret etmeliDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul kırk günü geçirmemelidir. (S. Ebediyye)
Kırk gün sabah namazının sünneti ile farzı arasında kırk bir kere Fatiha okunur. Besmelenin sonundaki Mimi Fatihanın Lam harfi ile birlikte okunur. [Yani (Rahimilhamdü) denir.] Sonra yapılan dua kabul olur. Suya üfleyip hasta veya büyülenmiş kimseye içirilirseDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul [eceli gelmemiş olan hasta] şifa bulur ve büyü çözülür. (Tefsir-i Azizi)
Kur'an-ı kerimi kırk günde bir hatmetmekDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul müstehaptır. (Şir’a)
Kırk sayısı ile ilgili hadis-i şeriflerden bazıları şu mealdedir:
(Her gece kırk âyet okuyan gafillerden yazılmaz.) [Beyheki]
(Kırk kişi bir cemaattir. Bir ölüye dua ederlerse Allahü teâlâDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul o ölüyü affeder.) [Buhari]
(Şirkten uzak kırk müminDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul bir müslümanın cenaze namazını kılarsaDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul Allahü teâlâDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul muhakkak o müminlerin dualarını kabul ederekDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul o ölüyü affeder.) [MüslimDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul Ebu Davud]
(Kırk gün içinde bir ilim sohbetinde bulunmayan kimsenin kalbi kararır. Büyük günah işlemeye başlar. Çünkü ilim kalbe hayat verir. İlimsiz ibadet olmaz. İlimsiz ibadetin faydası olmaz!) [Hazanet-ür-rivayatDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul Müjdeci Mek.]
(Bir âlimDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul bir şehirden gelip geçseDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul onun ayak basmasının hürmetineDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul oradaki kabristandan kırk gün azap kaldırılır.) [R.Nasıhin]
(Kırk gün ihlasla İslamiyet’e uyanın kalbini Allahü teâlâ hikmetle doldurur.) [Ebu Nuaym]
(Kırk gün helal yiyenin kalbini Allahü teâlâ nur ile doldurur. KalbineDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul nehirler gibi hikmet akıtır. Dünya sevgisiniDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul kalbinden giderir.) [Ebu Nuaym]
(Lohusa kadın kırk gün geçtiği haldeDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul kan devam ederseDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul artık özürlü sayılır.) [Hakim]
(Kırk gün sabah namazının ilk tekbirine yetişene iki berat yazılır: Cehennemden kurtuluş beratı ile münafıklıktan eminlik beratı.) [Ebu-ş-şeyh]
(İlk tekbire yetişerekDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul kırk gün cemaatle beş vakit namaz kılana Cennet vacip olur.) [Ebu Ya’la]
(Aldığı gıda maddeleriniDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul pahalanınca satmak içinDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul kırk gün saklayanDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul hepsini fakirlere parasız dağıtsaDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul günahını ödeyemez.) [Deylemi]
(Fal baktıranDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul falcıya inanmasa daDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul kırk gün namazı kabul olmaz.) [Müslim]
(Bir lokma haram yiyeninDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul kırk gün duası kabul olmaz.) [Taberani]
(Haktan bâtılı veya hidayetten dalaleti red içinDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul ilimden bir konu öğrenmek niyetiyle evinden çıkan kimseDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul bir âbidin kırk yıllık ibadeti gibi ecir alır.) [Deylemi]
([Kırklar denilen] Ebdaller kırk kişidir. Bunların bereketi ile düşmana galip gelirsiniz ve beladan kurtulursunuz.) [İbni Asakir]
(Yeryüzünde her zaman kırk [evliya] bulunur. Her biri İbrahim aleyhisselam gibi bereketlidir. Bunların bereketi ile yağmur yağar.) [Taberani]
(Her Peygamber Süleyman aleyhisselamdan kırk yıl önce Cennete girer. Fakir deDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul zenginlerdenDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul sâlihler de diğerlerinden kırk yıl önce Cennete girer.) [Taberani]
(Hazret-i İsaDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul yer yüzüne inince kırk yıl yaşayacaktır.) [İ. Ahmed]
(Allah için kırk gün nöbet tutanınDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul bütün günahları temizlenir.) [Taberani]
(Komşuluk dört taraftan kırk evdir.) [İ. Hibban]
(Allahü teâlânın rızası içinDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul helali ve haramı açıklayanDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul kırk hadisi ümmetime bildirenDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul âlim olarak haşr olur.) [Ebu Nuaym] (İslam âlimleriDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul buna uymak içinDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul (Kırk hadis) ismi ile hadis kitapları yazmışlardır.)
(Allah için hicret edenlerDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul diğerlerinden kırk yıl önce Cennete girer.) [Taberani]
(Bir âmâyı elinden tutup kırk adım götürene Cennet vacip olur.) [Taberani]
(Altın ve gümüşün zekatı kırkta birdir.) [Tirmizi]
(Cenazeyi kırk adım taşıyanın kırk büyük günahı af olur.) [İ.Asakir]
(Bir hastaDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzâlimin kırk defa okursaDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul şehit olarak vefat eder. Şifa bulursaDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul günahları af olur.) (Necat-ül-musalli)
(Kırk yaşını geçtiği halde hayırlı işleri [sevapları]Duada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul kötü işlerinden [günahlarından] ziyade olmayan kişiDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul Cehenneme hazırlansın.) [İ.Gazali]
(Kırk yaşına girdiği haldeDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul günahlarına tevbe etmeyenin yüzünü şeytan sıvazlayıpDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul "Bu artık iflah olmaz" der.) [İ. Gazali]
(Şarap içenin namazı kırk gün kabul olmaz.) [TirmiziDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul Nesai]
(Namazı kabul olmaz) demekDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul namazı boşa gider demek değildir. Namaz borcundan kurtulurDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul namaz kılmakla kavuşacağı büyük sevaptan mahrum kalır demektir. Namaz kılanınDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul günahları bırakması kolaylaşır. İçki içen de namaza devam etmelidir.
İmanla ölmek için şu duayı günde kırk kere okumalıdır:
(Ya hayyü ya kayyum ya zelcelali vel ikramDuada 40 Günün Önemi Nedir? Virgul ya la ilahe illa ente.)
https://birtanem.yetkinforum.com

Duada 40 Günün Önemi Nedir?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ölümü hatırlamanın fazileti nedir? Ölüm nedir, ölümden korkmalı mıdır?
» Göz yaşının önemi
» Sadaka vermenin önemi
» Adımın Ne Önemi Var, Ben TÜRKÜM
» A$K Nedir ?..