Fıstığım Benim :)))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fıstığım Benim :)))

Resmin yok ama neyse :)

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. İsmin dilimdeki bin keder Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben..

Ayet-el Kürsi'nin Gücü

YazarMesaj
Koray35
Yönetici
Yönetici
Koray35

Ayet-el Kürsi'nin Gücü Empty
MesajKonu: Ayet-el Kürsi'nin Gücü   Ayet-el Kürsi'nin Gücü Icon_minitimePerş. Eyl. 24, 2009 8:32 am

AYET-EL KÛRSİ !

" K u r ' â n - ı K e r i m 'i n E f e n d i s i "
(Kur'ân-ı Kerim'in Seyyidi ve en büyüğüdür.)

Tevhid ilmiyle alakalı en büyük Ayet-i Kerimedir.

Geceleyin inmiş olan bu Ayet-i KerimeyiAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Efendimiz (SAV)Ayet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Zeyd'i (RA) çağırarak yazdırmıştır.

Ayet-el Kûrsi indiğindeAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul dünyadaki bütün putlar ve krallar yere düşmüş ve başlarındaki taçları yuvarlanmıştır.

Şeytanlar birbirleriyle çarpışarak kaçıpAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul iblis'in yanına toplanmışlar ve ona bu karışıklığı haber vermişlerdir.

Peygamber Efendimiz'in(SAV) Ayet-el Kûrsi'de bulunan "Yâ Hayyu - Yâ Kayyumu"Ayet-el Kürsi'nin Gücü Virgul "Hayy ve Kayyum olan ALLAH'ım Senin Rahmetinle yardım istiyorum" buyurarak (üzüntü ve keder anında) ettiği duadır. İsm-i Azâm olduğu da rivayet edilmekle beraberAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Ariflerin Sultanı Beyazıd-ı Bistami (RA) "Bu ismin belli bir tarifi yokturAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul lâkin sen kalbini herşeyden boşaltıpAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul onu ALLAH'ın C.C. Vahdaniyyetine teslim ederek istediğin İsimle zikret" buyurmaktadır.

Ayet-el Kûrsi'de bulunan Esma-i İlahiye hiçbir Ayet-i Kerimede yoktur. Çünkü bu Ayet-i Kerime'deAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul bazısı açıkAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul bazısı gizli olmak üzere onyedi yerde ALLAH'u Teâlâ'nın İsmi geçmektedir.

Yatmadan okuyana ALLAH'u Teâlâ tarafından bir koruma verilirAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul sabaha kadar hiçbir şeytan yaklaşamaz.

Yâ RasulULLAH (SAV) Kur'ân-ı Kerimin hangi Sûresi(derece bakımından) daha büyüktür? Diye soran Sahabe'ye(RA)Ayet-el Kürsi'nin Gücü Virgul "İhlâs Sûresi" buyurdu. O Sahabe(RA) "Kur'ân-ı Kerimde hangi Ayet(Fazilet bakımından) daha üstündür." diye soruncaAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Peygamber Efendimiz(SAV) "Ayet-el Kûrsi'dir" buyurdu. (Darimi)

Ayet-el Kûrsi'yi okuyan kimse yedi kalenin içine girmiş gibi muhafaza edilir. Ayet-el KûrsiAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Kur'ân-ı Kerimin dörtte biridir.

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "İlim sana olsun ey Eba MünzirAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Canım Kabza-i Kudretinde olan ALLAH'a C.C. yemin ederim kiAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul muhakkak Ayet-el Kûrsi'nin bir dili ve ikide dudağı vardır kiAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Arş'ın direğinin yanında Melik-i (Müteâl olan ALLAH'u Teâlâ Hazretlerini) takdis eder(O'na Tazimde bulunur.)" (Ebû DâvudAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Ahmed İbni Hambel)

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "Her kimAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul her farz namazın arkasından Ayet-el Kûrsi'yi okursaAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Cennete girmekten onu ancak ölüm men eder.Her kim onu yatacağı zaman okursaAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul ALLAH'u Teâlâ ona kendi eviAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul komşusunun evi ve etraftaki evler hakkında güvence verir." (Beyhâki)

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "Bakara Sûresinde bir Ayet vardır ki Kur'ân Ayetlerinin Efendisidir. Şeytan olan herhangi bir evde okunursa (şeytan) o evden çıkar. (O Ayet) Ayet-el Kûrsi'dir." (Beyhâki)

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "Her kim farz namazın arkasında Ayet-el Kûrsi'yi okursaAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul diğer namaza kadar ALLAH'ın C.C. zimmetinde olur." (Heysemi)

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "Her kim Ayet-el Kûrsi'yi ve Bakara Sûresinin sonunu sıkıntılı(kederli) anında okursa ALLAH C.C. ona yardım eder" (SuyutiAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Dürrül Mensûr)

(şeytanAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul cinler v.s. şerli yaratıkların şerrinden ve anne yada çocuğuna zarar vermelerinden yada öldürmelerinden korunmaları için) Doğum yapacak kadınınAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Ayet-el KûrsiAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul A'raf 54. Ayeti sonuna kadarAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Felâk ve Nâs Sûrelerini okuyarak ALLAH'u Teâlâ'ya sığındırılması gerekir(Hadis-i Şerifle bildirilmiştir).

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; "Sen Ayet-el Kûrsi'den neredesin? O herhangi bir yemek veya katık üzerine okunursa mutlaka ALLAH C.C. o yemek ve katığın bereketini çoğaltır." (Suyuti)

Efendimiz(SAV) Sûre-i Bakaranın sonunu(Amener Rasûlü) ve Ayet-el Kûrsi'yi okuduğu zaman gülerdi ve "Onlar Arş'ın altındakiAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Rahman'ın (Teâlâ) hazinesindendir." buyururdu. (Suyuti)

Seleme İbni Kays(RA) "ALLAH'u TeâlâAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul ne TevrattaAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul ne İncil'deAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul nede Zebur'da Ayet'el Kûrsi'den daha büyük bir Ayet indirmedi." (Suyuti)

Ayet-el KûrsiAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul cinlere karşı kendisinden yardım alınacak duaların en büyüğüdür. Ayet-el Kûrsi'nin insandan şeytanları kovmakta çok tesirli olduğunu söylemişlerAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul ayrıca saralı kişiyeAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul şeytanın kendisine yardım ettiği sahir(büyücü)Ayet-el Kürsi'nin Gücü Virgul kâhinAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul falcıAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul nefis ve şehvet ehliAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul zulüm ve gazab erbabı üzerine sadakatle okunulduğunda onların şeytanlarını etkisiz hale getirmekte de büyük gücü olduğunu denemişlerdir. Ancak sadakatle okunması şartı koşulmuştur.

Herhangi bir muradın hasıl olması için Ayet-el Kûrsi 313 kere okunduğundaAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul dünya ve Ahiret hakkındaki o istek ALLAH'ın C.C. izniyle hasıl olur(ne bir eksik ve ne bir fazla okunmamalıdır bu sayıların adedi çok önemlidir).

Cin musallat olan çocuğa 18 kere Ayet-el Kûrsi okunursa BİİZNİLLAH şifa bulur.

Yemeğe okunursa yemek bereketlenir.

Devamlı okunursa unutkanlığı giderdiğini Hz Ali (K.V.) buyurmuştur.

Evden çıkarken okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır. Evine gelince okursan iki Ayet-el Kûrsi arasındaki işlerin hayırlı olur ve fakirliğin önlenir.

Bir kimse evinden çıkarken Ayet-el Kûrsi'yi okursaAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Hakk Teâlâ yetmiş Meleğe emrederAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul o kimse evine gelinceye kadar ona dua ile istiğfar ederler.

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

255. Allah... O'ndan başka İlah yoktur. DiridirAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul Kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? OAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışındaAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsüAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. OAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul pek YücedirAyet-el Kürsi'nin Gücü Virgul pek büyüktür. (Bakara Suresi 255. Ayettir- Tefsir için ayet numarasına tıklayın)
https://birtanem.yetkinforum.com

Ayet-el Kürsi'nin Gücü
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bir Resim... Bir Ayet...