Fıstığım Benim :)))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fıstığım Benim :)))

Resmin yok ama neyse :)

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. İsmin dilimdeki bin keder Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben..

Doğru YoLu BuLmak İçin Dua

YazarMesaj
Koray35
Yönetici
Yönetici
Koray35

Doğru YoLu BuLmak İçin Dua Empty
MesajKonu: Doğru YoLu BuLmak İçin Dua   Doğru YoLu BuLmak İçin Dua Icon_minitimePerş. Eyl. 24, 2009 8:38 am

Doğru yolu bulmak için dua Sual: Doğru yolu bulmak için dua edilirseDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul doğru yol hangisi iseDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul Allah’ın ona göstereceği bildiriliyor. Benim gibi doğru yolu bulmuş bir kimseninDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul dua etmesiDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul şüphe etmeye sebep olmaz mı? Hiçbir gruba bağlı olmayan bir kimseninDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul dua etmesi elbette lazım; ama bir gruba dâhil olmuş kimsenin öyle dua etmesi caiz olur mu?
CEVAP
O duaDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul herkes içindir. Zaten kimseDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul benim yolumDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul benim grubum yanlış demez. Yanlış yolda olduğunu bile bile kim gider ki? Hıristiyan daDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul Yahudi deDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul Mecusi deDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul her türlü bid’at ehli deDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul doğru yoldayız diyor. Aklını beğenmeyen olmadığı gibiDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul yolunu daDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul inancını da beğenmeyen olmaz. Beğenmese orada işi ne? Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İnsanlarDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul dinde çeşitli gruplara bölündüler. Her grupDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul kendi yolunu doğru sanıp sevinmektedir.) [Müminun 53]

Peygamber efendimiz de buyuruyor ki:
(Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılırDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul yetmiş ikisi Cehenneme giderDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul yalnız bir fırkası kurtulur. Bu fırkaDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir.) [Mektubat-ı Rabbani 2/67]
Bu ümmetDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul çeşitli fırkalara ayrılıyor ve hepsi ben doğruyum diye seviniyor. BunuDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul Allah ve Resulü bildiriyor. Dua etmemekDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul Allah ve Resulüne karşı gelmek olur.

Her grupDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul ben böyle dua edersemDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul içinde bulunduğum gruptan şüphelenmiş olurum diye dua etmezseDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul dua edecek kimse kalmaz. Çünkü herkes kendinin doğru grupta olduğunu sanıyor. 73 tane doğru olmaz. Peygamber efendimizDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul kendi dinindenDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul kendi yolundan şüphe mi ediyordu daDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgulaşağıdaki şekilde dualar etmiştir:

(AllahımDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul kabir azabından Sana sığınırım.) [Müslim]

(AllahımDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul Cehennem azabından sana sığınırım.) [Buhari]

(AllahımDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul kötü huylardanDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul kötü arzulardan sana sığınırım.) [Ebu Davud]

(AllahımDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul bizi âhiret azabından muhafaza eyle.) [Müslim]

(AllahımDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul kalb katılığındanDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul gaflettenDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul inkârcılıktanDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul günahkârlıktanDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul hakka ters düşmektenDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul riyadan Sana sığınırım.) [Hâkim]

(AllahımDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul Senden dinde sebatıDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul doğru yolda kararlılığı istiyorum.) [NesaiDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul Tirmizi]

(AllahımDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul günahlarımı temizle.) [BuhariDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul Müslim]

(Zulmetmekten ve zulme uğramaktan Sana sığınırım.) [Nesai]

(Ya Rabbi şektenDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul şeriktenDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul nifaktan ve kütü ahlâktan sana sığınırım.) [Bezzar]

(AllahımDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul kalbimi riyadanDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul amelimi gösteriştenDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul dilimi yalandanDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul gözümü hıyanetten temizle.) [Hatib]

(Allah’ım doğru yoldan sapmaktan veya başkalarını saptırmaktanDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul haktan kaymaktan ve kaydırmaktanDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul hakka tecavüz etmekten sana sığınırım.) [Taberani]

İmam-ı Rabbani hazretlerininDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul 272. mektubunda bildirdiği dua şöyledir:
(Allahümme erinelhakka hakkan verzukna ittibaahu ve erinel batıla batılan verzukna ictinabehu bi-hürmeti Seyyidil-beşer. “aleyhi ve ala alihi ve eshabihi minessalevati efdalüha ve minetteslimati ekmelüha”) YaniDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul (Ya Rabbi! Doğruyu bize doğru olarak göster ve ona uymağı bize nasib et ve yanlışDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul bozuk olan şeylerin yanlış olduklarını bize göster ve onlardan sakınmamızı nasib et! İnsanların en üstünü hürmetine bu duamızı kabul buyur!)
Hazret-i Ebu Bekir’in de böyle dua ettiği İhya’da yazılıdır. Bi-hürmeti’den önceki kısmın hadis-i şerif olduğu da bildirilmiştir. Yani peygamber efendimiz deDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul aynı duayı yapmışDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul (Hakkı hakDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul batılı batıl olarak göster) diye duada bulunmuştur.

Allahü teâlâDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul İslamiyet’i doğru olarak öğrenmek isteyeneDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul bunu nasip edeceğine söz verdi. Kuran-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Doğru yolu arayanlarıDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul saadete ulaştıran yollara kavuştururuz.) [Ankebut 69]

Allahü teâlânın sözüne güvenmeliDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul Ona sığınmalıdır. Şu anda çeşitli gruplardaki insanların daDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul böyle dua etmekten çekinmemeleri gerekir. HâşâDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul Allahü teâlâ yanlış bir iş yapmaz. (Yâ RabbiDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul hakkı hak olarak gösterDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul batılı batıl olarak göster ve onlardan sakınmamızı nasip eyle. Hangi grup doğru yoldaysaDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul senin rızan kimlerle iseDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul bana onları sevmeyiDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul dünyada ve ahirette onlarla beraber olmayı nasip eyle) diye dua etmelidir. Eğer doğru yoldaysaDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul nur üstüne nur olur. Yanlış yoldaysaDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul ihlâsla yaptığı dua sebebiyleDoğru YoLu BuLmak İçin Dua Virgul yanlış yoldan kurtulmuş ve doğruya kavuşmuş olur
https://birtanem.yetkinforum.com

Doğru YoLu BuLmak İçin Dua
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sevgilinizi Etkilemenin 99 Yolu!
» ÖSS için son dakika önerileri
» Türkler için söylenenler
» Bel İçin Egzersizler Resimli
» Diz ağrıları için ne yapmalı