Koray35 Yönetici
Mesaj Sayısı : 908 Kayıt tarihi : 07/09/09 Yaş : 34 Nerden : İzmir
| Konu: istanbul Aşığı...(Aşıkları...) Cuma Eyl. 25, 2009 8:13 pm | |
| Bir İstanbul Aşığı;
Evet, ben bir İstanbul aşığıyım... Suyum da, toprağım da, havam da İstanbul yani. Yaşayanlar bilir Eminönü'nde balık kokusunda dolaşmanın hazzını,şehadet parmakları minareleri seyre dalıp içlenmeyi, denize şöyle bir göz atıp içindeki derdi tasayı suya bırakmayı,yeni cami önünde kuşlara yem verme semasını .
Sultanahmet'te doğup büyüdüm ben. Yıllarca her sabah 5 civardan gelen ezan sesiyle uyandım. Sıkıldım mı Sultanahmet Meydanında şöyle bir tur attım, yerlerdeki at kestaneleriyle oynadım. Gün oldu; vurdum kendimi Galata'dan Taksim'e, hürriyetin keyfine vardım. Kâh bindim vapura kendimi sulara gömdüm, kâh indim vapurdan bu şehre hayran kaldım.
Doğup yaşamayanlar zor şehir der İstanbul'a, ama iyidir benim şehrim. Cefakârdır, her tür insanı sinesinde barındırır. Vefakârdır, bırakıp gider, tekrar gelirsin sesini çıkarmaz. Sefakârdır, her telden her dilden geçer. Davetkârdır, bir kez sur kapısından geçtin mi yine gelmek istersin.Ayrılamazsın Sultanahmet'ten,hissedersin tarihin nefesini.Sarayburnu'nda martılar selam getirir sana üsküdar'dan .
İnanılmaz seviyorum seni yedi tepeli şehir, altın gök kubbe,şehadet parmakları, kuş cıvıltıları, beyaz köpüklü denizim... Her şeyden vazgeçilir de bu şehirden asla. Bu sözleri duyarak büyüdük, karşılığı yoktu bu şehirde yaşamanın, soluklanmanın. Ve daha anlatamadığım nice güzelliğin.Ayrı düşsem bile İstanbul hala kanatlarımın altında...Seni çok seviyorum. Seni ve bana verdiklerini seviyorum eşsiz güzellik.. AŞIĞINIM İSTANBULLLL AŞIĞINIMMMMM BU YAZIII İSTANBUL AŞIĞINI(aşıklarını) ÇOKDA GÜZEL ANLATIYORRRR SEVİYORUM SENİ İSTANBUL HEMDE DELİCESİNE | |
|