Fıstığım Benim :)))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fıstığım Benim :)))

Resmin yok ama neyse :)

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. İsmin dilimdeki bin keder Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben..

Köpek dişinden yapay kornea yaratıldı

YazarMesaj
Koray35
Yönetici
Yönetici
Koray35

Köpek dişinden yapay kornea yaratıldı Empty
MesajKonu: Köpek dişinden yapay kornea yaratıldı   Köpek dişinden yapay kornea yaratıldı Icon_minitimeC.tesi Eyl. 26, 2009 6:29 am

10 yıldır gözleri göremiyordu. Kornea nakli şansı bile yoktu. Ancak
doktorlar öyle bir ameliyat yaptılar ki artık köpek dişiyle görüyor.

Köpek dişinden yapay kornea yaratıldı 193347

Yaklaşık 10 yıldır göremeyen kadın gözüne konulan implant diş sayesinde
görebiliyor. Kadın küçük plastik lensin durmasını sağlayan noktaya
yapılan ameliyat sayesinde görebiliyor.

60 yaşındaki Amerikalı Sharron "Kay" Thornton görme yeteneğini 2000 yılında bir hastalığın ardından kaybetmişti.

Doktorlar, sol gözünde dokuyu yok eden bir hastalık sebebiyle kornea
nakli olamayan kadına köpek dişi ve üst çenesinden alınan kemiklerle
yapay kornea yarattılar.

Yapay korneayı retinanın merkezine yerleştiren doktorlar, yanaktan alınarak yapılan göz üstündeki zara delik yaptılar.

Bu delikten lens dışarı çıkıyor. Ameliyattan sonra görüşünün 20/70
olduğunu belirten doktorlar bu oranın zamanla artacağını belirtti.
https://birtanem.yetkinforum.com

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gözdeki Mucizevi Yapı: Kornea
» İlk Yapay Kromozom Üretildi
» Der klitzekleine Hund (Minicik köpek) "ALMANCA HİKAYE"