Fıstığım Benim :)))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fıstığım Benim :)))

Resmin yok ama neyse :)

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben.. İsmin dilimdeki bin keder Bak yine uyku yok gözümde Zifiriyim bir yerlerde Dur geri döndür beni sende Ölüm olsan götür benide.. İçtiğim şaraptı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim İçtiğim biraydı hayalin Yakar bir cigara biterim Dumanında yitip giderim İçime seni çekerim off Sensiz kötüyüm beterim Çıkmaz sokağın biriyim Öksüz kaldım yetimim ben.. Sönmüş ateşin külüyüm Zindan oldum hapisim ben..

Yürekten "Bittim Ya Rab!" diyene ..

YazarMesaj
Koray35
Yönetici
Yönetici
Koray35

Yürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Empty
MesajKonu: Yürekten "Bittim Ya Rab!" diyene ..   Yürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Icon_minitimePerş. Eyl. 24, 2009 8:41 am

Usulüne uygun yazılmayan bir dilekçe dahiYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv
yazıldığı makam ne kadar kıytırık olursa olsun kabul edilmezkenYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv şartlarına riayet edilmeyen dua nasıl tutsun?

DuaYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv Allah'a çıkarılmış davettir.
DuaYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv insanın acziyet itirafıdır.
DuaYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv insanın kendi kendine yetmediğini bilmesidir.
DuaYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv insanın iki ayaklı bir yürek olup tepeden tırnağa 'istemek' kesilmesidir.

Dua var gücünüYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv
olanca çabasını harcayıp bitiren insanın Allah'a saldığı "imdat" sayhasıdır.

Yürekten "Bittim Ya Rab!" diyene
"DayanYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv yettim kulum!" diyecektir Allah.

Var mı bitenYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv gerçekten var gücünü harcayanYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv
tüm çabasını ortaya koyan ve tükendiği yerde "Bittim ya Rab!" diyen?

Kim o?

Hiç kuşkunuz olmasın kiYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv onun imdadına yetişilecek "Allah'ın yardımı ne zaman?" diyen ve yardımı hak edene "Allah'ın yardımı elbet pek yakındır" diyen bulunacaktır.

Kuldan istemenin bile bir âdâbı-erkanı bir usulü varkenYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv Allah'tan istemenin bir âdâbı bir usülü olmasın mı?

Ettiğimiz dualarYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv Allah'a gönderdiğimiz mektupsuz zarflara benziyorlar. Zarf var fakat mazruf yok. Bu şu demektir: Ceset var fakat ruh yokYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv kabuk var fakat öz yokYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv maske var fakat yüz yok.

Yaşarmayan bir gözYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv kızarmayan bir yüzYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv hissetmeyen bir özYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv eyleme dönüşmeyen binbir söz ile Allah'a yazılan davetiyeler nasıl varsın yerine?

YanmayanYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv özlemeyenYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv sızlamayanYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv inlemeyenYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv
duymayan bir yüreğin feryadı mı olur?

Taş kesilmiş aşk fukarası yürekler "dua" gibi muhteşem bir mesajı hangi enerjiyle iletirler adresine? Sesini sahibine dahi duyuramayanYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv sahibinin sesini duymaktan aciz olan bir yürekYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv öteleri sarsacak bir sayhayı nasıl koyverir gök kubbeye?

Oysa ki duaYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv güftesi aşk bestesi mahrumiyet ve ıstırap olan bir özge şarkıdır.

Bu şarkıyı söyleyecek olanın mazlum olması yetmez; kendi mazlumiyeti zalimlerin zulmüne yakıt olmamış biri olmalıdır. Kendi omuzlarını zalimlerin yükselmesi için basamak kılmamış olmalıdır.

Bu şarkıyı terennüm edecek birininYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv olanla olması gereken arasındaki farkı iyi bilmesi şarttır.

Eğer bunu bilirseYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv duayı bir çocuğun annesinden ısrarla isteyişi gibi isteyecekYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv ilahi kapının eşiğine başını koyarak ısrar edecekYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv tekrar edecektir; tıpkı her gün onlarca kez okuduğu Fatiha'da olduğu gibi...

DuaYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv Allah'a çıkarılmış bir davetiyedir demiştik. Davet edenin bir adresiYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv bir aidiyyeti bulunmalıdır kiYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv icabet edecek olan onu orada bulsun. Bu adres insanın Allah karşısındaki esas duruşudur. Allah karşısında esas duruşunu bozanYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv ya da esas duruşu olmayanYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv davet edip de adresinde bulunmayan sorumsuz gibidir. Kim inanır onun duasında samimi olduğuna?

Diyelim ki adresinde bulundu. Bu kez deYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv davetine tecelli ve inayetiyle icabet edecek 'a sunacak bir yüreği olmalı. Mekansız'a yürekten özge mekan olur mu? Deniz dibine dönmüşYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv çöplükten beter hale gelmişYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv eline geçen dünyalığı içine attığı bir mahzene dönmüş bir yüreğe konuk edilir mi O? Tıpkı şairin dediği gibi:

Sür çıkar ağyarı dilden ta tecelli ede Hak
Padişah konmaz saraya hane mamur olmadan

Kulun gücünün bittiği yerde Allah'ın yardımı başlar. Gücünüzün bittiği noktada olup olmadığınızı kontrol ettiniz mi? Eğer hala gücünüz varsaYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv o bitinceye kadar koşmanızıYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv soluğunuzun tükendiği noktada hiç ummadığınız bir yerden önünüze kapı açılacağını düşündünüz mü?

Taif dönüşü Muhammed (a.s) son tedbiri de tüketmiş bir halde kan revan içinde doğduğu toprakların varoşlarına gelip dayanmış fakat girememişti. İşte o an gücünün bittiği andı. Gidecek bir kapısıYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv başvuracak bir dayanakYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv sığınakYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv tutamak ve barınağı kalmamıştı.

Aklın tedbirinin bittiği yerde aşkın kollarına bırakmıştı kendisini ve bir dua yapmıştı. Bu dua öyle bir aşkla yapılmıştı kiYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv doğrudan hedefini bulmuş ve nübüvvet sürecinin gün dönümü olmuştu.

Ufuk İnsan'ın Mekke'ye bakan yamaçlardan birinde yaşlı gözlerle yaptığıYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv tarihin akışını değiştiren ufuk duayı sizin için tercüme edeyim:

Allah'ım!
Kuvvetimin tükendiğini sana arz ediyorum.
Gücümün azaldığınıYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv
insanların gözünde küçük düştüğümü sana şikayet ediyorum!
Ya Erhamerrahimin!
Sensin ezilmişlerin Rabbi!
Sensin benim Rabbim!
Beni kimlerin eline bıraktın?
Bana gaddarlık yapan yabancıların eline mi?
Yoksa davamı ipotek edecek bir düşmana mı?
Eğer sen bana gücenmedinseYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv
kesinlikle bunlara aldırmıyorum.
Lakin iyiliğin beni rahatlatacaktır.
Senin nuruna sığınırımYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv
karanlıkları aydınlatan nuruna...
Gelecek azabınYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv bana ulaşacak öfkenden
kaçıp kurtulacak bir sığınak arıyorum.
Sana sığındımYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv yeter ki razı ol.
Güç ve kuvvet sendendirYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv
yalnız senden." (İbn HişamYürekten "Bittim Ya Rab!" diyene .. Smiliv Sire II/29-30)

mustafa islamoğlu

https://birtanem.yetkinforum.com

Yürekten "Bittim Ya Rab!" diyene ..
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» minik bir yürekten şehid babaya mektup
» Der klitzekleine Hund (Minicik köpek) "ALMANCA HİKAYE"
» Istekleri topal'a bile "oh oh" çektirdi
» "Aaa!.. Ramazanda mıyız?" diyen ünlü
» Google'ın "korkunç" fikri!